icon login Inloggen

30-04-2018

Woord en Daad "Project Colombia"

Dag 4 YA Hoornbeeck:

Nederlandse sferen in Bogotá

Vrijdag 27 april, Koningsdag

Geplaatst op 30 april 2018

Terug naar het overzicht

Deze ochtend mochten we een half uur langer uitslapen (tot 6:30 uur). Toch stonden we vroeg aan het bed van Sarah om voor haar te zingen. Sara is vandaag 18 jaar geworden!

De afgelopen paar dagen zijn we naar scholen geweest, maar vandaag zijn we naar een community center geweest, dat je bij ons kan vergelijken met buitenschoolse opvang. Hier worden kinderen opgevangen die op privéscholen zitten of op scholen van de overheid. Ook hier deden we oogtestjes en vertelde we over de hygiëne. Dingen zoals handen wassen en tandenpoetsen. Hierna hadden we lunchpauze in het gebouw waar de vakopleidingen gegeven worden. We aten lekker in Colombiaanse hoeveelheden 😊.

Na de lunch kwamen de kinderen waarmee we de koningsspelen gingen doen. Op dit cdc (community development center) deden ze aan Koningsdag en hadden de kinderen ook kronen op hun hoofd. Als eerst gingen we wat dingen uitleggen over het koningshuis. We kroonden David en Celine tot koning en koningin, zongen ter ere van de koning het Wilhelmus en vertelden leuke feiten over Nederland. We hebben de kinderen sommige namen van dieren in het Nederlands aangeleerd en met hen ‘hoofd, schouders, knie en teen’ gedaan.

Na de introductie gingen we over op de koningsspelen. Niet alles ging volgens plan, maar het was een gezellige middag. Wat het voornaamste was, is dat we glimlachen op de gezichten van de kinderen hebben gekregen en dat is een van de grootste redenen waarom we dit doen. Helaas begon het te regenen maar dat maakte voor de kinderen niks uit en dan zijn we pas echt in de Nederland sfeerðŸ˜Â.

Na ons bezoek aan de opvang gingen we naar de berg Monserrate. Het was een prachtig uitzicht. Op de berg konden we bijna de helft van Bogotá zien. Op de berg hebben we ook gebeden en gezongen voor Colombia en Bogotá. In de liederen zongen we over Gods grootheid en dat Hij nog door zal gaan met Zijn werk in Colombia. Zo sloten we deze waardevolle en mooie dag af met de Almachtige.

Annelot

Van 24 april tot en met 4 mei is een groep leerlingen van het Hoornbeeck College in Gouda als Young Ambassadors met Woord en Daad naar Colombia. Via een serie blogs houden zij het thuisfront op de hoogte. 

Meer informatie over het werk van Woord en Daad in Colombia klik hier