icon login Inloggen

04-05-2018

Woord en Daad "Project Colombia"

Dag 9 YA Hoornbeeck:

De laatste avond

Geplaatst op 4 mei 2018

Vandaag zijn we naar technical training centre geweest. Dit is ook het project waar ons meeste geld heen gaat. Het zorgt ervoor dat mensen voor een beroep gaan leren en een diploma krijgen als ze klaar zijn.

Nadat ze hun diploma hebben kunnen ze op zoek gaan naar een baan of ze beginnen een bedrijfje voor zichzelf. Na 6 maanden neemt de school dan weer contact op om te kijken hoe het gaat. Toen we in de klassen gingen kijken waren we in het lokaal van de kappers en schoonheidsspecialisten opleiding. Als verrassing werd onze haren en nagels helemaal gedaan. Onwijs lekker om even te genieten. We hebben daar geluncht en zijn daarna nog naar een voormalig leerling (alumni) wezen kijken. Deze persoon had op deze school gezeten en had nu een baan gevonden als kapster. Onwijs mooi om te zien dat ze door middel van deze school een diploma kunnen halen en geld kunnen gaan verdienen.

We zijn weer met z’n allen de bus in gestapt en hebben 2 uur in de file gestaan, iets wat in Bogota vrij normaal is. Toen we bij het Kamphuis waren had iedereen tijd voor zichzelf en hebben we lekker gerelaxt.

We hebben met heel de groep en Jeisson (de reisleider vanuit Colombia ) de reis geëvalueerd en tips en tops besproken. Ook hebben we die avond iedereen als leiding bedankt met een zelfgeschreven lied en hebben we genoten van de laatste avond.

Laat op de avond was er weer een kampvuur en zijn we lekker gaan slapen met het idee dat we eindelijk een keer konden uitslapen tot 10 uur.

Van 24 april tot en met 4 mei is een groep leerlingen van het Hoornbeeck College in Gouda als Young Ambassadors met Woord en Daad naar Colombia. Via een serie blogs houden zij het thuisfront op de hoogte. 

Meer informatie over het werk van Woord en Daad in Colombia klik hier