icon login Inloggen

Vakantie Bijbel Werk

Leuk, de zomervakantie komt er aan! Wat ga je allemaal doen? Heb je al plannen gemaakt? Lekker veel buiten zijn, zwemmen, afspreken met vriendjes & vriendinnetjes en ook een beetje relaxen natuurlijk. Maar misschien vind je het ook wel leuk om naar de VBW Tentdagen te komen.

De wat?!
Ja, de VBW Tentdagen. Nooit van gehoord? Misschien wel van de ‘Witte Tent’, ‘Vakantie Speelweek’ of de ‘Vakantie Bijbel Week’? Iedereen noemt het weer anders en het bestaat al ongeveer dertig jaar in Vinkeveen. Vroeger op een veldje in Westerheul en later op het schoolplein van basisschool de Schakel omdat het zo makkelijk is om alle spullen in de school te kunnen zetten. Vraag maar eens aan je vader of moeder of ze het ook kennen. Sinds kort noemen we het de VBW Tentdagen. Wie weet gebruikt straks iedereen deze naam. Wel zo handig, toch?

Ok. En wat is het dan precies?
Vakantie! Een grote witte tent op Pijlstaartlaan 1 in Vinkeveen, vol met allemaal kinderen! De toegang is gratis. Tijdens de VBW Tentdagen is er elke dag kinderfeest (4 t/m 12 jaar) en in de avond zijn er activiteiten voor jong en oud. Het kinderfeest bestaat uit leuke dingen zoals zingen, luisteren naar verhalen uit de Bijbel, poppenkast, knutselen en op woensdagmiddag samen eten en een spelletjesmiddag. Natuurlijk mogen ouders ook even een kijkje nemen in de tent en daarna hebben ze even lekker hun handen vrij. ☺ Alles in de VBW Tentdagen is gericht op gezelligheid en plezier.

Uhm...de Bijbel, waarom?
Je hebt er vast weleens van gehoord, de Bijbel. Een dik boek vol met verhalen over God. Tijdens het kinderfeest wordt er altijd een verhaal uit de Bijbel verteld. In de Bijbel staan mooie verhalen waar je veel van kan leren. De VBW Tentdagen zijn een kennismaking met de Bijbel en als je vragen hebt kunnen de medewerkers je hiermee helpen. Er zijn mensen van achtentwintig jaar oud die lieten weten dat ze vroeger, als kind, in de tent kwamen en daar voor het eerst een bijbelverhaal hoorden en dit nooit meer zijn vergeten.

Waar, wat & hoe?

Van dinsdag tot en met vrijdag is er elke ochtend kinderfeest van 10.00-12.00 uur. Vanaf 9.45 uur kun je je inschrijven en om 10.00 uur start het programma. Op woensdag en donderdag mag je blijven eten! Want op woensdagmiddag is er spelmiddag tot 15.00 uur en op donderdag een theatermiddag tot 14.30 uur. Dinsdag en vrijdagavond zijn er twee activiteiten voor jong en oud: een bazaar en een slotavond. Op de slotavond willen we wat laten zien en horen van de afgelopen dagen en gaan we gezellig met elkaar eten. Op woensdag- en donderdagavond is er een programma voor tieners vanaf 12 jaar.


Begin juni vind je hier een flyer die ook huis-aan-huis wordt verspreid.

 

Programma 2018 - "Zoek het uit!"

dinsdag 17 juli: 
kinderochtend (4 t/m 12 jaar) van 10 - 12 uur
bazaar - Iedereen is welkom! van 19 - 21 uur

woensdag 18 juli:
kinderochtend en spelletjesmiddag (4 t/m 12 jaar) van 10 - 15 uur (incl. pannenkoeken lunch)

donderdag 19 juli:
kinderochtend en theatermiddag (4 t/m 12 jaar) van 10 - 14 uur (incl. lunch)
jeugd en jongeren (tieners) spelletjesavond van 19 - 21.30 uur

vrijdag 20 juli:
kinderochtend (4 t/m 12 jaar) van 10 - 12 uur
bbq van 17.30 - 21 uur - Iedereen is wekom!

zondag 22 juli:
welkomstdienst in de Hervormde kerk van 9.30 - 11.00 uur - Iedereen is welkom!
aansluitend koffie en limonade in vereniging gebouw Maranatha


De VBW-Tentdagen wordt georganiseerd door een commissie. De commissie bestaat uit de volgende personen:
Petra Boer (voorzitter), Deborah Maas, Kyra Smit (secretaris), Joop van Selm, Hanna Simons.

Wilt u ons helpen? Vul de enquete in: https://nl.surveymonkey.com/r/CVBX9GF​

ARCHIEF

Foto's
  
 
VBW Fotoalbum - 2012
VBW Fotoalbum - 2011

VBW Fotoalbum - 2010 
VBW Fotoalbum - 2009    

VBW Today
Tijdens de VBW week verschijnt er iedere dag een krant met een verslag van de afgelopen dag, de 'VBW TODAY'.

     
dinsdag 16 juli 2013 woensdag 17 juli 2013 donderdag 18 juli 2013  vrijdag 19 juli 2013  zaterdag 20 juli 2013
 


VBW TODAY - 2012 zaterdag
VBW TODAY - 2012 vrijdag
VBW TODAY - 2012 donderdag
VBW TODAY - 2012 woensdag
VBW TODAY - 2012 dinsdag
VBW TODAY - 2011 zaterdag
VBW TODAY - 2011 vrijdag
VBW TODAY - 2011 donderdag
VBW TODAY - 2011 woensdag
VBW TODAY - 2011 dinsdag
VBW  TODAY - 2010 vrijdag
VBW TODAY - 2010 donderdag
VBW TODAY - 2010 woensdag
VBW TODAY - 2010 dinsdag
VBW TODAY - 2009 zaterdag
VBW TODAY - 2009 vrijdag
VBW TODAY - 2009 donderdag
VBW TODAY - 2009 woensdag
VBW  TODAY - 2009 dinsdag
                     
Koninginnedag braderie in Vinkeveen 2012
  

PUBLICITEIT

Filmploeg op de bazaar & spelmiddag 2013
Bekijk dit leuke filmpje voor een introductie van de VBW Tentdagen in Vinkeveen met een verslag van de bazaar en spelmiddag.
 
Professor Boem 2013
Een krullenbol met dikke bril en witte jas: wie is dat toch? Ze doet zo gek! Steeds kom ik haar weer ergens anders tegen.
 
Utrecht - In het park toont Boem de 'Boem Boem Shake' dans
Doe je mee? Iedere ochtend in de tent begonnen we met dit dansje als ochtendgymnastiek.

De Boei - Professor Boem is weer actief

Yeah! Geniet van de nieuwe aflevering van de intelligente professor Boem of moeten we zeggen de danskoningin? In deze derde aflevering van professor Boem, vindt zij een dansje uit om alle spieren te gebruiken, die er in een lichaam zijn. Boem danst mee met 'Stichting TBB Society Country Line Dance'.
 

 

De IJsbeer - Professor Boem zet De IJsbeer Vinkeveen op stelten!

Tot 16 juli 2013 liep de volgende Facebookactie: like de VBW Vinkeveen Facebook pagina en deel daar het IJsbeer bericht.

Onder de likers is een bon ter waarde van € 25,00 bij de IJsbeer verloot. Prijsuitreiking was dinsdagavond 16 juli in de tent.

Drogisterij De Bree - Professor Boem is in de war! 
Professor Boem is in de war. Een haargel voor de koning uitvinden, oppassen niet te verdrinken, supersnelle schoenen fabriceren, poseren voor foto’s en VIP prijzen uitreiken, een overvol agenda dus! Geen wonder dat de professor afgelopen donderdag al in drogisterij de Bree stond en dat terwijl de kinderen toch echt pas op vrijdag zouden komen… “Gelukkig dat deze lieve kinderen nog niet zo`n vol agenda hebben als ik, anders was het helemaal verkeerd gelopen met de prijsuitreiking” aldus de superintelligente Boem. Jessica, Benthe en Wessel ontvingen dus een dag eerder hun VIP-prijzen en gingen samen met professor Boem op de foto. Als je goed kijkt, zie je ook iets in de handen van de professor. Dat zijn drie kaartjes van de nieuwe VIP’s: Tara, Ravi en Helma. De professor was zo uitgeput, dat ze werd gedragen door Jan-Willem en Karin de Bree! Tara, Ravi en Helma hebben op 5 juli, om 16.00 uur, bij De IJsbeer hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto!

Ab’ Schoenservice - Professor Boem heeft het druk
Professor Boem heeft weinig tijd over. Een haargel voor de koning uitvinden, oppassen niet te verdrinken, supersnelle schoenen fabriceren voor de Avond4daagse en poseren voor foto’s, kosten veel tijd. “Druk, maar voor deze lieve kinderen kom ik graag even uit mijn lab,” aldus de superintelligente Boem. Als je goed kijkt, zie je ook iets in de handen van de professor. Dat zijn drie kaartjes van de nieuwe VIP’s: Jessica, Benthe en Wessel. Het kaartje van Wessel is zelfs op zijn tiende verjaardag in het Kroondomein (bezit van Koning Willem Alexander) gevonden! Jessica, Benthe en Wessel hebben op 21 juni, om 16.00 uur, bij Drogisterij De Bree hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto! De foto verscheen een week later in de krant. Per, Amelie en Tristan ontvingen de eerste VIP-prijzen. Samen met professor Boem tonen ze hun prijzen.


Avondvierdaagse - Wie komen we tegen bij de start van de avondvierdaagse in Vinkeveen? 
Ja hoor, het is weer die gekke professor Boem! Met haar nieuwe uitvinding helpt ze al de arme kinderen die vier avonden achter elkaar een heel eind, wel tien kilometer, moeten lopen. Onverantwoord en zielig volgens professor Boem. Daarom deze speciale schoenen zodat de kinderen de hele route in een half uur kunnen afleggen. Gelukkig is daar een testpersoon. Dat gaat goed, met deze mooie schoenen ga je lekker snel! Maar er is een kleine probleem. Waar zijn de remmen? Heeelllp... Plons!

Koninginnedag - Heb je professor Boem ook op de VBW stand op de vrijmarkt in Vinkeveen gezien?
Het fabriceren van een nieuwe haargel voor de nieuwe koning zorgde voor een harde knal, waardoor professor Boem flauwviel. Gelukkig kwam ze snel weer bij en na het nemen van een eigen gemaakt medicijn leek alles weer goed te gaan. Als ze maar niet te dicht bij het water gaat staan… 

Ballonactie
Op de basisscholen in Vinkeveen is een flyer verspreid met meer informatie over de ballonactie. Heb je ook meegedaan de grote Koninginnedag ballonnenactie in Vinkeveen?
 
Vinkeveense Plassen - Pas op, professor Boem! Het water is nog zo koud en straks worden de ballonkaartjes nog nat...
Het gaat alweer veel beter met de verstrooide professor. Na de knal op Koninginnedag heeft ze een eigen gemaakt medicijn genomen. Maar ze moet natuurlijk geen onvoorzichtige dingen doen zoals dicht bij het water gaan staan. Nou ja, ze moet het  zelf maar weten. Ondertussen verzamelde professor Boem allemaal verschillende ballonkaartjes, die opgestuurd zijn voor de VBW ballonnenactie. Op de foto houdt Boem drie kaartjes vast van Per, Annelie en Tristan.VIP’s die een prijs gewonnen hebben. Zij hebben op 7 juni, om 16.00 uur, bij Ab’ Schoenservice hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto! De professor nam drie nieuwe ballonkaartjes mee. De hoofdprijsuitreiking van deze succesvolle VBW-ballonnenactie was op dinsdagavond 16 juli rond 20:00 uur, tijdens de bazaar op Pijlstaartlaan 1. De bazaar, met veel lekkers en activiteiten, was van 19:00 tot 21:00 uur.

Koninginnedag 2013
De organisatie van de VBW tentdagen was in 2013 voor de derde keer aanwezig op de Koninginnedag vrijmarkt in Vinkeveen met de volgende activiteiten: Professor Boem, AquaBubble, springkussens, draaimolen, cupcakes & kaarten verkoop en een grote ballonactie.
  
  

 


Presentatie van VBW Vinkeveen 2009 op de HGJB toerustingsdag  van 30 januari 2010 in Gouda.
 


VBW Vinkeveen heeft in 2009 de fotowedstrijd van de HGJB gewonnen! 
'Een geweldig leuke foto van 2 lieve ondeugende meisjes',  schrijft de HGJB. 
   

De Ronde Venen van woensdag 22 juli 2009 heeft de voorpagina mooi versierd met een foto en beschrijving van de spelmiddag van VBW 2009.