icon login Inloggen

31-03-2022

Hulp aan vluchtelingen Oekraïne (3)

Tot nu toe was onduidelijk wanneer de vluchtelingen naar Vinkeveen komen, maar het uur U nadert nu met rasse schreden.

Op DV maandag 4 april rond 22.30 uur zullen ong. 15 personen inclusief kleine kinderen door een touringcar afgezet worden bij de pastorie. Zij hebben dan een lange reis vanuit een opvangkamp in Polen ten zuiden van Lodz achter de rug en zijn waarschijnlijk toe aan enkele dagen van rust.

We wachten met spanning de komst van de vluchtelingen af, want in de achterliggende dagen is met veel vrijwilligers hard gewerkt om een lege pastorie om te bouwen naar een bewoonbare ruimte om de mensen uit Oekraïne op te vangen. 

Het was hartverwarmend hoeveel gemeenteleden voor of achter de schermen een steentje hebben bijgedragen aan deze klus.

Dan begint de volgende fase van het project om de mensen uit Oekraïne tijdelijk een menswaardig bestaan in Vinkeveen aan te bieden.

Dit betreft naar verwachting het aanvullend voorzien van de vluchtelingen van kleding en andere zaken die vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne niet meegenomen konden worden.

Opnieuw vragen we u/jij om de vluchtelingen in uw gebeden te gedenken.

Daarnaast denkt de werkgroep na over het organiseren van activiteiten. Mocht u ideeën hebben en in de gelegenheid zijn om hieraan medewerking te verlenen, kunt u contact opnemen met de werkgroep via het mailadres oekraine@hervormdvinkeveen.nl.

Voor vragen en opmerkingen over de opvang van de vluchtelingen kunt u/kun jij contact opnemen met Jan Stolk, mob. 06-11377725.