icon login Inloggen

02-10-2017

Verslag opening Winterwerk 2017

Op 16 en 17 september vond in onze gemeente de opening van het winterwerk plaats. Zaterdagmiddag begonnen we in Maranatha met een uitleg over het thema van dit jaar “Open je ogen”. Aan de hand van Johannes 9, over de genezing van de blinde werd dit verder uitgewerkt. Jezus genas de blinde, hij kon zijn naaste zien maar bovenal kreeg hij zicht op Jezus, als zoon van God, zijn Zaligmaker. De Heere God zelf zal onze ogen openen zodat we kunnen zien op Hem en omzien naar elkaar.

Hierna stond er een Running High Tea op het programma. In groepjes op de fiets en de ouderen per auto naar verschillende adressen in de gemeente alwaar heerlijke versnaperingen klaar stonden. Hier kon men oude jeugdfoto’s van gemeenteleden bekijken en natuurlijk proberen te herkennen wie het was. Dit gaf een hoop hilariteit. S ’avonds was er een gezamenlijke maaltijd met een heerlijk warm en koud buffet.

Na de preek op zondagochtend, waarin het thema verder werd behandeld, was er een sing-in, fijn om zo met elkaar te zingen tot eer van God. Na de avonddienst was er een preekbespreking voor jong en oud, over de preek n.a.v. Joh 9 van de ochtenddienst. Goed om zo met elkaar na te denken hoe wij “ het oog hebben voor elkaar” vorm kunnen geven in onze gemeente.                                              

We kijken terug op een mooi openingsweekend winterwerk. Op de foto’s een impressie.