icon login Inloggen

Alphakring

De Alpha-cursus is een introductie op het christelijk geloof in de vorm van een cursus. Deze introductie is bedoeld voor mensen die nog niet zo veel over het christelijk geloof weten, maar wel geïnteresseerd zijn. In ongeveer 10 avonden wordt de basis van het geloof uitgelegd en besproken.

De Alpha-cursus is een internationale cursus die in Engeland is ontwikkeld door Nicky Gumbel, een anglicaanse priester. Door het succes van de cursus is deze ook in Nederland geïntroduceerd en bestaat er in Nederland inmiddels ook een organisatie die het materiaal voor de Alpha-cursus in het Nederlands uitbrengt.

De Alpha-avonden zijn zeer laagdrempelig en staan bekend om de goede sfeer. De avonden beginnen met een een inleiding waarin veel ruimte is voor inbreng van de cursisten. Vervolgens is er ruim gelegenheid voor vragen en discussie. De cursus wordt gegeven in het gebouw Maranatha

Hier vindt u een verslag van de eerste groep van 2009.

De Alpha-cursus wordt georganiseerd door de evangelisatiecommissie. Voor degenen die na de Alpha-cursus nog verder willen nadenken over het geloof en de kerk, zijn er verschillende mogelijkheden. In overleg met de cursisten zoeken we naar wat het beste bij de cursist past.

Contact 

Coördinator van het evangelisatiewerk is David Leeflang. 

Voor meer informatie of een aanmelding kunt u het contactformulier gebruiken. De cursus is helemaal gratis!