icon login Inloggen

Kerkradio

Via de kerktelefoon is het mogelijk dat de mensen die door ouderdom en/of gezondheidsproblemen niet in staat zijn om de kerksdiensten te bezoeken, deze diensten thuis te beluisteren. De namen kerktelefoon en kerktelefooncommissie bestaan al enkele tientallen jaren. Deze benaming komt nog voort uit het feit dat de kerkdiensten via de telefoonlijnen werden beluisterd.

Door verbeteringen van techniek worden de kerkdiensten live uitgezonden via de ether. In de kerk is een zender geplaatst die het signaal op een gehuurde FM-frequentie door middel van een zendmast de ether in stuurt. Thuis bij elke luisteraar staat een ontvanger die is afgestemd op de frequentie van deze zender. Deze ontvangers kunnen per direct worden geplaatst en inmiddels staan er in Vinkeveen ongeveer een 40- tal van dit soort ontvangers. Eigenlijk kunnen wij spreken over een kerkradio i.p.v. een kerktelefoon. 

Ook kan vanuit het gebouw Maranatha het geluid via de zender worden verzonden. Hierdoor kan de luisteraar naast de reguliere kerkdiensten ook de gemeenteavonden en andere bijeenkomsten beluisteren. Naast de ontvanger wordt ook een collectebus geplaatst. Hierdoor kan de luisteraar meedoen met het collecteren. Aan eind van elk kwartaal worden de collectebusjes door de medewerkers van de commissie opgehaald en gewisseld voor lege collectebusjes. De opbrengst van deze collectebussen wordt na telling gepubliceerd in “Ons Kerkblad”. 

In de kerktelefooncommissie zijn de volgende leden actief: 
Dhr. J.W. van Burchem (voorzitter)
Dhr C.J. van der Linden (penningmeester)
Mevr. G.P. Schreurs-Vossestein (secretaris)
Dhr. K.N. Verbruggen
Mevr. M. Leeflang-Pauw
Mevr. M. van Kreuningen-Kroese

Contact 
Secretaris Mw. G.P. Schreurs-Vossestein
Donkereind 15a
3645 TC Vinkeveen