icon login Inloggen

Vakantie Bijbel Werk

 

 

 

VBW activiteiten

Dinsdag 12 juli:

10-12 uur, kinderfeest

19-21 uur, bazaar

 

Woensdag 13 juli:

10-14.30 uur kinderfeest, incl. eten en spel

18 uur tieneravond, 12 – 16 jaar

 

Donderdag 14 juli:

10-14 uur, kinderfeest, incl. eten en theatervoorstelling

18 uur, tieneravond, 12+

 

Vrijdag 15 juli:

10-12 uur, kinderfeest

18 uur, slotavond incl. bbq

 

Zondag 17 juli:

9.30 uur , welkomstdienst

Hervormde Gemeente Vinkeveen, Herenweg 201

 

Flyer:

/bestanden/files/Flyer%20VBW%202022

 

Kleurplaat:

/bestanden/files/Kleurplaat-VBW-2022-flyer.pdf

 

 

 

 

 

Klik hier om uw aan te melden als vrijwilliger voor de Vakantie Bijbel Werk 2022

 

 

 VBW 2022 'Alles Andersom'

Jezus staat centraal tijdens de VBW!.

Je zult  nu misschien denken ‘dat is toch logisch en dan heb je zeker  een punt. Ons verlangen is om met het  Vakantie Bijbel Werk kinderen kennismaken  te laten maken met God en Jezus, en dat ze Hem leren kennen  als hun Redder. Tijdens de dagen wordt het thema uitgewerkt door middel van verschillende hoofdpersonen en bijbelverhalen. Op alle dagen staat de persoon van de Heere Jezus  centraal. Hij is Degene die ‘alles andersom’ maakt! Hij is het die het plan van de Vader uitvoert, die mensen oproept zich om te keren van hun verkeerde keuzes en Hij is het die met Zijn komst naar de aarde verlossing en redding brengt.  

We gaan inzoomen op een aantal vragen  over Jezus, namelijk:

Wie is Hij?

Waar komt Hij  vandaan?

Wat doet Hij?

Wie wil Hij voor jou zijn? 

Wat heeft Hij voor jou gedaan?

Per dag komt er een andere vraag over Wie Jezus is aan bod in de bijbelverhalen en werkvormen. Hierdoor  ontdekken de kinderen dat Jezus totaal anders  is dan wij (en de wereld) misschien wel denken.  Dat Hij in de wereld, en ook in jouw leven, alles  andersom maakt. In Zijn leven gaat niet alleen  ‘alles anders’ (denk aan: als Koning geboren in  een voerbak in plaats van in een paleis), maar  door Zijn daden en woorden laat Hij ook Gods  plan zien met mensen. Iedereen mag bij Hem  horen. Jezus gaat om met zondaars, Hij ziet om  naar mensen die er (volgens onze maatstaven)  niet bij horen.  

In het woord ‘andersom’ zitten twee woorden,  namelijk: ‘anders’ en ‘om’. Als iets ‘anders’ gaat,  dan wat jij van tevoren had bedacht, moet je  soms je denkbeelden of verwachtingen bijstellen. Dat kan lastig zijn, omdat je iets al zolang  gewend bent. Je hebt even tijd nodig om zeg  maar ‘om’ te gaan.  De boodschap van dit thema is positief  gekleurd!  We willen als leiding van het Vakantie Bijbel Werk de kinderen leren ook  ‘andersom’ te  denken.  

VBW 2022 is van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli

Op zondag 17 juli is er een welkomstdienst in de Hervormde Gemeente te Vinkeveen.

 

 

 

 

 

  
2021 Vakantie Bijbel Weekprogramma: 

Dinsdag 20 juli                 10.00-12.00u kinderfeest 

       Wie? kinderen uit groep 1 t/m 4     

Woensdag 21 juli             10.00-14.00u kinderfeest, incl. eten en spel

         Wie? kinderen uit groep 1 t/m 4

Donderdag 22 juli            10.00-14.00u kinderfeest 

          Wie? kinderen uit groep 5 t/m 8, incl. eten en spel

Vrijdag 23 juli                   10.00-12.00u kinderfeest

            Wie? kinderen uit groep 5 t/m 8                                            

Zondag 25 juli                   9.30-11.00u

             Welkomstdienst in de kerk, Herenweg 201

Hoewel er nog erg veel onduidelijk is, zijn wij als commissie toch gestart met de voorbereidingen van een VBW week. Die hopen we te houden van D.V. 20 t/m 23 juli, gevolgd door een afsluitende kerkdienst op zondag 25 juli.

We steken nu in op kleinere groepen over 4 dagen verdeeld, dus bijv. op dinsdag van 10-14u groep 1 en 2, op woensdag van 10-14u groep 3 en 4 en zo verder. Als de maatregelen het toelaten willen we de groepen gaan vergroten. 

Wij zien er naar uit om het evangelie aan zo veel mogelijk kinderen te mogen vertellen en uitdragen!

Als u ons daarbij zou willen helpen zou dit erg fijn zijn. Hoe dat er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar dat hoort u t.z.t. 

U kunt zich hiervoor opgeven via vbw@hervormdvinkeveen.nl of klik  hier om je aan te melden als medewerker, alvast bedank.

 

VBW archief: 

VBW, 22 t/m 28 juli 2019

Met Bijbelverhalen en mooie knutselwerkjes willen we dit jaar tijdens de VBW-week met het thema SchatRijk! aan de slag gaan.  We kijken naar o.a. schatten in de schepping, stenen in de Jordaan en in een verloren muntje.

Op zondag 19 mei is er na de kerkdienst een formulier uitgedeeld waarmee u zich kan opgeven voor deze mooie week. Heeft u deze al ingeleverd? Ook kunt u zich nog opgeven via www.vbwmedewerker.hervormdvinkeveen.nl

De VBW kan niet doorgaan zonder uw hulp en gebed!

Ook hebben we kralen en knopen nodig. Heeft u er nog liggen? U kunt ze inleveren in de doos die onder de trap staat in gebouw Maranatha.

 Alvast bedankt voor uw medewerking, de VBW commissie, Joop van Selm, Deborah Maas, Kyra Smit, Marjolein Smit, Corina van Sligtenhorst en Helga Kroese

 

 

SAVE THE DATE!

In de eerste week van de zomervakantie, van 22 t/m 28 juli 2019, wordt er weer een Vakantie Bijbel Week gehouden!

Het weekthema is dit jaar SchatRijk.

Tijdens deze week willen we rand- en buitenkerkelijke kinderen en tieners (en hun ouders) in aanraking brengen met God en Jezus door het Evangelie te vertellen en door voor te leven wat ons met hulp van de Heilige Geest door de Bijbel is bekend geworden.

Door het vertellen van een Bijbelverhaal, gesprekjes in kleine groepjes en door verschillende andere activiteiten als knutselen, (buiten)spelletjes en samen eten, worden kinderen en tieners door christenen op het spoor gezet van God en de Bijbel. Al deze onderdelen zijn erop gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Om deze dagen goed te laten verlopen hebben we heel veel vrijwilligers nodig die deze dagen of een gedeelte daarvan willen helpen. Het gaat om taken als bijv. kinderen helpen in de tent, taarten en/of pannenkoeken bakken, prijzen verzamelen voor de bazaar, een groepje begeleiden tijdens de spelletjesmiddag.

Wilt u hier meer over weten neemt u dan gerust contact met de commissie op via email vbw@hervormdvinkeveen.nl

Als u zich al op wilt geven mag dit natuurlijk ook alvast, t.z.t. komen er ook nog verschillende uitnodigingen/oproepen.

De VBW commissie, Joop van Selm (voorzitter), Deborah Maas, Corina van Sligtenhorst, Kyra Smit, Marjolein Smit en Helga Kroese

 


ARCHIEF

Foto's
  
 
VBW Fotoalbum - 2012
VBW Fotoalbum - 2011

VBW Fotoalbum - 2010 
VBW Fotoalbum - 2009    

VBW Today
Tijdens de VBW week verschijnt er iedere dag een krant met een verslag van de afgelopen dag, de 'VBW TODAY'.

     
dinsdag 16 juli 2013 woensdag 17 juli 2013 donderdag 18 juli 2013  vrijdag 19 juli 2013  zaterdag 20 juli 2013
 


VBW TODAY - 2012 zaterdag
VBW TODAY - 2012 vrijdag
VBW TODAY - 2012 donderdag
VBW TODAY - 2012 woensdag
VBW TODAY - 2012 dinsdag
VBW TODAY - 2011 zaterdag
VBW TODAY - 2011 vrijdag
VBW TODAY - 2011 donderdag
VBW TODAY - 2011 woensdag
VBW TODAY - 2011 dinsdag
VBW  TODAY - 2010 vrijdag
VBW TODAY - 2010 donderdag
VBW TODAY - 2010 woensdag
VBW TODAY - 2010 dinsdag
VBW TODAY - 2009 zaterdag
VBW TODAY - 2009 vrijdag
VBW TODAY - 2009 donderdag
VBW TODAY - 2009 woensdag
VBW  TODAY - 2009 dinsdag
                     
Koninginnedag braderie in Vinkeveen 2012
  

PUBLICITEIT

Filmploeg op de bazaar & spelmiddag 2013
Bekijk dit leuke filmpje voor een introductie van de VBW Tentdagen in Vinkeveen met een verslag van de bazaar en spelmiddag.
 
Professor Boem 2013
Een krullenbol met dikke bril en witte jas: wie is dat toch? Ze doet zo gek! Steeds kom ik haar weer ergens anders tegen.
 
Utrecht - In het park toont Boem de 'Boem Boem Shake' dans
Doe je mee? Iedere ochtend in de tent begonnen we met dit dansje als ochtendgymnastiek.

De Boei - Professor Boem is weer actief

Yeah! Geniet van de nieuwe aflevering van de intelligente professor Boem of moeten we zeggen de danskoningin? In deze derde aflevering van professor Boem, vindt zij een dansje uit om alle spieren te gebruiken, die er in een lichaam zijn. Boem danst mee met 'Stichting TBB Society Country Line Dance'.
 

 

De IJsbeer - Professor Boem zet De IJsbeer Vinkeveen op stelten!

Tot 16 juli 2013 liep de volgende Facebookactie: like de VBW Vinkeveen Facebook pagina en deel daar het IJsbeer bericht.

Onder de likers is een bon ter waarde van € 25,00 bij de IJsbeer verloot. Prijsuitreiking was dinsdagavond 16 juli in de tent.

Drogisterij De Bree - Professor Boem is in de war! 
Professor Boem is in de war. Een haargel voor de koning uitvinden, oppassen niet te verdrinken, supersnelle schoenen fabriceren, poseren voor foto’s en VIP prijzen uitreiken, een overvol agenda dus! Geen wonder dat de professor afgelopen donderdag al in drogisterij de Bree stond en dat terwijl de kinderen toch echt pas op vrijdag zouden komen… “Gelukkig dat deze lieve kinderen nog niet zo`n vol agenda hebben als ik, anders was het helemaal verkeerd gelopen met de prijsuitreiking” aldus de superintelligente Boem. Jessica, Benthe en Wessel ontvingen dus een dag eerder hun VIP-prijzen en gingen samen met professor Boem op de foto. Als je goed kijkt, zie je ook iets in de handen van de professor. Dat zijn drie kaartjes van de nieuwe VIP’s: Tara, Ravi en Helma. De professor was zo uitgeput, dat ze werd gedragen door Jan-Willem en Karin de Bree! Tara, Ravi en Helma hebben op 5 juli, om 16.00 uur, bij De IJsbeer hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto!

Ab’ Schoenservice - Professor Boem heeft het druk
Professor Boem heeft weinig tijd over. Een haargel voor de koning uitvinden, oppassen niet te verdrinken, supersnelle schoenen fabriceren voor de Avond4daagse en poseren voor foto’s, kosten veel tijd. “Druk, maar voor deze lieve kinderen kom ik graag even uit mijn lab,” aldus de superintelligente Boem. Als je goed kijkt, zie je ook iets in de handen van de professor. Dat zijn drie kaartjes van de nieuwe VIP’s: Jessica, Benthe en Wessel. Het kaartje van Wessel is zelfs op zijn tiende verjaardag in het Kroondomein (bezit van Koning Willem Alexander) gevonden! Jessica, Benthe en Wessel hebben op 21 juni, om 16.00 uur, bij Drogisterij De Bree hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto! De foto verscheen een week later in de krant. Per, Amelie en Tristan ontvingen de eerste VIP-prijzen. Samen met professor Boem tonen ze hun prijzen.


Avondvierdaagse - Wie komen we tegen bij de start van de avondvierdaagse in Vinkeveen? 
Ja hoor, het is weer die gekke professor Boem! Met haar nieuwe uitvinding helpt ze al de arme kinderen die vier avonden achter elkaar een heel eind, wel tien kilometer, moeten lopen. Onverantwoord en zielig volgens professor Boem. Daarom deze speciale schoenen zodat de kinderen de hele route in een half uur kunnen afleggen. Gelukkig is daar een testpersoon. Dat gaat goed, met deze mooie schoenen ga je lekker snel! Maar er is een kleine probleem. Waar zijn de remmen? Heeelllp... Plons!

Koninginnedag - Heb je professor Boem ook op de VBW stand op de vrijmarkt in Vinkeveen gezien?
Het fabriceren van een nieuwe haargel voor de nieuwe koning zorgde voor een harde knal, waardoor professor Boem flauwviel. Gelukkig kwam ze snel weer bij en na het nemen van een eigen gemaakt medicijn leek alles weer goed te gaan. Als ze maar niet te dicht bij het water gaat staan… 

Ballonactie
Op de basisscholen in Vinkeveen is een flyer verspreid met meer informatie over de ballonactie. Heb je ook meegedaan de grote Koninginnedag ballonnenactie in Vinkeveen?
 
Vinkeveense Plassen - Pas op, professor Boem! Het water is nog zo koud en straks worden de ballonkaartjes nog nat...
Het gaat alweer veel beter met de verstrooide professor. Na de knal op Koninginnedag heeft ze een eigen gemaakt medicijn genomen. Maar ze moet natuurlijk geen onvoorzichtige dingen doen zoals dicht bij het water gaan staan. Nou ja, ze moet het  zelf maar weten. Ondertussen verzamelde professor Boem allemaal verschillende ballonkaartjes, die opgestuurd zijn voor de VBW ballonnenactie. Op de foto houdt Boem drie kaartjes vast van Per, Annelie en Tristan.VIP’s die een prijs gewonnen hebben. Zij hebben op 7 juni, om 16.00 uur, bij Ab’ Schoenservice hun prijs in ontvangst genomen en gingen met professor Boem op de foto! De professor nam drie nieuwe ballonkaartjes mee. De hoofdprijsuitreiking van deze succesvolle VBW-ballonnenactie was op dinsdagavond 16 juli rond 20:00 uur, tijdens de bazaar op Pijlstaartlaan 1. De bazaar, met veel lekkers en activiteiten, was van 19:00 tot 21:00 uur.

Koninginnedag 2013
De organisatie van de VBW tentdagen was in 2013 voor de derde keer aanwezig op de Koninginnedag vrijmarkt in Vinkeveen met de volgende activiteiten: Professor Boem, AquaBubble, springkussens, draaimolen, cupcakes & kaarten verkoop en een grote ballonactie.
  
  

 


Presentatie van VBW Vinkeveen 2009 op de HGJB toerustingsdag  van 30 januari 2010 in Gouda.
 


VBW Vinkeveen heeft in 2009 de fotowedstrijd van de HGJB gewonnen! 
'Een geweldig leuke foto van 2 lieve ondeugende meisjes',  schrijft de HGJB. 
   

De Ronde Venen van woensdag 22 juli 2009 heeft de voorpagina mooi versierd met een foto en beschrijving van de spelmiddag van VBW 2009.