icon login Inloggen

27-04-2018

Woord en Daad "Project Colombia"

Dag 3 YA Hoornbeeck:

een indrukwekkende dag in Bogotá

Geplaatst op 27 april 2018

Ook vandaag ging de wekker weer om half zes. Jammer genoeg werd ik al anderhalf uur voor de wekker wakker en kon ik niet meer slapen...

Om kwart over 6 gingen we ontbijten. 7 uur vertrokken we naar de school in de wijk Lucero Alto. Na een aantal heel steile hellingen en dalingen zijn we veilig aangekomen bij de school waar we met een prachtige achtergrond een groepsfoto hebben gemaakt.

Op de school werden we vriendelijk ontvangen. De groep werd net als gisteren in tweeën gedeeld. De ene groep ging oogtesten doen en de andere groep ging voorlichting geven over het tandenpoetsen. In de pauze kwamen van allerlei kanten kinderen aangerend en vroegen van alles. Helaas konden we ze niet gelijk antwoorden en moest er eerst een tolk bij gehaald worden. Gelukkig spraken een aantal van de oudere kinderen goed Engels en konden we toch met de kleine kinderen communiceren.

Op de school zitten ook veel sponsorkinderen van Woord en Daad. Zo ook het sponsorkind van Sari. Hij had een brief voor haar geschreven en tekeningen gemaakt. Het was een bijzondere ontmoeting.

Na het middageten werden we aan de buddy's gekoppeld. In groepjes werd er gebowld en touwtje gesprongen. Dit vonden de kinderen, maar wij ook, heel leuk om te doen. Daarna gingen we een op een met de buddy's in gesprek. Mijn buddy kon geen Engels dus we hadden een andere buddy die goed Engels kon erbij en hij vertaalde en zo konden we toch een gesprek voeren.

Nadat we van de buddy's afscheid genomen hadden gingen we nog in gesprek met de directrice van de school. Ze vertelde ons dat de kinderen nu meer gemotiveerd worden door de ouders omdat ze een diploma krijgen en een vervolgcursus. Hierdoor zien ook de ouders in dat de kinderen beter af zijn in de school met een diploma aan het einde dan dat ze van jongs af aan moeten werken. Het was een indrukwekkend verhaal.

Na een uurtje rijden kwamen we weer aan in het hotel. We had 2 uurtjes tijd voor onszelf en gingen daarna gezamenlijk eten en daarna sloten we de dag af met een Bijbelgedeelte en hebben we samen met Jeisson (onze Colombiaanse gids) een aantal liederen gezongen.

Het was een indrukwekkende en vooral een fantastische dag in Bogotá!

Hilde

Van 24 april tot en met 4 mei is een groep leerlingen van het Hoornbeeck College in Gouda als Young Ambassadors met Woord en Daad naar Colombia. Via een serie blogs houden zij het thuisfront op de hoogte.

Meer informatie over het werk van Woord en Daad in Colombia klik hier