icon login Inloggen

01-05-2018

Woord en Daad "Project Colombia"

Dag 7 YA Hoornbeeck:

Op bezoek in de sloppenwijken

Maandag 30 april

Geplaatst op 1 mei 2018

Vanochtend moesten we weer vroeg uit bed. Het ontbijt bestond uit soep met daarin bot met vlees en een hele aardappel. Om 7 uur gingen we de bus in en vertrokken we naar een school waar de leerlingen op zaten van de huisbezoeken.

De groep werd in drieën verdeeld en elke groep ging twee keer een uur bij families thuis kijken en we deden dan mee aan een therapie sessie. Elk gezin had een ander soort therapie en over een ander onderwerp. Een aantal onderwerpen waren: communicatie, geloof, conflicten, agressie en vertrouwen. Het was heel indrukwekkend om te zien en te horen wat voor trauma’s deze personen hebben wat komt door gebeurtenissen van vroeger. Denk dan aan: moorden , incest, berovingen, etc.

In elke groep was er een social worker die de sessie leidde, een vertaler zodat wij ook met de familie konden praten en een beveiliger omdat we in de sloppenwijken waren. Wij deden mee met de sessies en hebben geluisterd naar hun verhalen en hebben tips gegeven over hoe het probleem aangepakt kon worden.

Aan het eind van de sessie is er bij iedereen gebeden en/of gezongen. Het was bijzonder om hierbij te zijn. De families hadden elk weer een heftig verhaal en het is super mooi om te zien dat Conviventia ook hier zich op richt.

Hierna zijn we in de school wezen lunchen in de school en kregen we rijst met kip, varkenshuid en varkensbotten. Daarna hebben we ons geld ingewisseld en zijn we souvenirs wezen kopen.

Nu gaan we eten in een restaurant en moeten we straks weer 1,5 uur naar huis rijden. Het was ondanks dat we niet heel de dag druk waren een dag vol met heftige indrukken. Chiao!

Anne van der Spek

Van 24 april tot en met 4 mei is een groep leerlingen van het Hoornbeeck College in Gouda als Young Ambassadors met Woord en Daad naar Colombia. Via een serie blogs houden zij het thuisfront op de hoogte. 

Meer informatie over het werk van Woord en Daad in Colombia klik hier