icon login Inloggen

28-03-2022

Hulp aan vluchtelingen Oekraïne (2)

In vervolg op de oproep in het vorige kerkblad is er door de kerkenraad een werkgroep, bestaande uit Karin Kroon, Carla en Jan Stolk gevormd, die de coördinatie van allerlei suggesties vanuit de gemeente heeft opgepakt. Naast het feit dat diverse gemeenteleden woonruimte hebben aangeboden, was er ook de suggestie om de pastorie in te richten voor de opvang van vluchtelingen. De kerkenraad heeft dit voorstel om de pastorie tijdelijk beschikbaar te stellen, overgenomen. Op deze manier geven wij als christenen handen en voeten aan de Bijbelse opdracht in Mattheüs 25 : 31 - 46 met als kerntekst vers 35 en 40: 

"Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald. Ik was naakt en u hebt Mij gekleed". 

"En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor één van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan." 

Tijdens de presentatieavond op 23 maart jl hebben de aanwezige gemeenteleden enthousiast gereageerd op het voorstel om de pastorie in te richten. In de achterliggende dagen hebben we de pastorie op Herenweg 203 ingericht, zodat we binnenkort enkele vluchtelingen uit Oekraïne kunnen opvangen. Dit inrichten, hoewel we veel gebruik maken van door gemeenteleden beschikbaar gestelde goederen e.d., kost geld, dat, in eerste instantie, de kerkenraad voor haar rekening neemt. Indien u/jij voor deze en toekomstige kosten, die hieraan verbonden zijn een geldelijke bijdrage wil overmaken, kan dit op het gironummer van de diaconie van Hervormde gemeente Vinkeveen NL58 RBRB 0695 5812 36 o.v.v. hulp Oekraïne. 

Bij deze actie werken we onder meer samen met de Hervormde gemeente van Kockengen om te voorkomen, dat we opnieuw "het wiel gaan uitvinden". Deze gemeente heeft bussen geregeld, die DV maandag 4 april ongeveer 15 vluchtelingen in Vinkeveen afzet. Wij vragen uw voorbede voor de vluchtelingen en hun komst naar Vinkeveen. 

Hoewel de taalbarrière groot kan zijn, hopen we dat u de vrouwen en de kinderen met open armen zult ontvangen. Indien u/jij bereid bent om deze actie fysiek bij activiteiten oid te ondersteunen kunt u zich melden bij de werkgroep via onderstaand telefoonnummer of e mail oekraine@hervormdvinkeveen.nl . 

Voor vragen en opmerkingen over de opvang van de vluchtelingen kunt u/kun jij contact opnemen met Jan Stolk, mob. 06-11377725.